Isolatie Susteren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Susteren? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van muren of isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal bekijk je bruikbare informatie over isolatie Susteren. Je komt meer te weten over vraagstukken over de garage isoleren en ventilatie. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-susteren-6114

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Einde van vochtproblemen
 • Duurzame investering
 • Maak je huis stiller
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6114
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand tref jij de populairste acties om een woning in Susteren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Susteren is goed te betalen beginnend bij € 820 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €200 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven zijn gemiddeld €1650 en je profiteert van een besparing tot wel €220 per jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Susteren kost gemiddeld €5150. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1110. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11900. Dit levert op pakweg €890 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er allerlei vaak toegepaste alternatieven. Hierna beoordelen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Susteren (mei 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Susteren isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2600 m3. Dat komt neer op €1100 per jaar. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de uiteindelijke kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Susteren. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3300)
€865
(€5250)
€1190
(€8950)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€260
(€1600)
€385
(€3400)
Spouwmuur€245
(€775)
€430
(€2000)
€925
(€3025)
HR++ glas€240
(€1900)
€325
(€4000)
€415
(€5000)
isolatie susteren 6114

Interessante Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Susteren?

Waarom mijn woning in Susteren isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Delta of NLE, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een prettige leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Verder biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3375, waarbij u een besparing realiseert van €330 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Daardoor komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke projecten als isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Hierna lees je kort & bondige info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Karwei, Multimate, Hubo, Gamma, Hornbach, Praxis. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: een dure oplossing

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Echt-Susteren

Mede door een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg 20 procent van de offerte kan je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Susteren een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.echt-susteren.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Echt-Susteren
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Susteren. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Op basis van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Susteren wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Susteren voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Susteren. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een comfortabele leefomgeving en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor de gezondheid. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen