Isolatie Echt

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Echt? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een isolatiemaatregel als isolatie van buitenmuren en naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Hierna komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Echt. We staan stil bij thema’s als radiatorfolie plaatsen en ventilatie. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-echt-6101

 • Veel minder betalen voor energie
 • Minder tocht in huis
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Brandbeschermend
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6101
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn meestal solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website vind jij de meest populaire methodes om jullie woning in Echt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Echt is financieel toegankelijk (ongeveer € 940 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €270 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn ongeveer €1950 en de winst ligt rond de €255 per jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Echt kost je zo’n €5300. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1030. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €13500. De winst is grofweg €890 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast zijn er verschillende mogelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht behandelen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Echt (juli 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en een duurzame samenleving? Woning Echt isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2950 m3. De besparing komt neer op €1325 op jaarbasis. Op deze pagina komen we met de verwachte kosten zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Echt. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie kan men terugverdienen in negen jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3750)
€865
(€5500)
€930
(€9400)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€200
(€2350)
€355
(€2700)
Spouwmuur€370
(€1400)
€520
(€2000)
€945
(€3075)
HR++ glas€210
(€2000)
€275
(€3825)
€445
(€4975)
isolatie echt 6101

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Meer weten over de isolatiespecialist in Echt?

Waarom mijn woning in Echt isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Energiedirect en Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een optimaal wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3250 en dat levert gemiddeld op €335 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Vandaar analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote investeringen als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze website komen we met nuttige informatie over veel gebruikte types. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Gamma, Hubo, Hornbach, Karwei, Praxis. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Echt-Susteren

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa een kwart van de offerte zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Echt een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.echt-susteren.nl voor de status in juli 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Echt-Susteren
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Echt. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door middel van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Echt wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Echt voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Echt. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen leiden tot een prettig binnenklimaat en veel lagere gaskosten. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen