Isolatie Koningsbosch

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Koningsbosch? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Met een paar maatregelen zoals de vloer isoleren en radiatorfolie plaatsen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Hierna komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Koningsbosch. We zoomen in op zaken als de spouwmuur isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Direct aan de slag? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-koningsbosch-6104

 • Lagere energiekosten
 • Meer warmte en minder vocht
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Veel lokale specialisten

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6104
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand tref jij de aantrekkelijkste toepassingen om jouw woning in Koningsbosch te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Koningsbosch is interessant (gemiddeld zo’n € 920 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €275 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven liggen rond €1725 en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Koningsbosch kost om en nabij de €4850. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €13200. De winst is om en nabij €850 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast onderscheiden we allerlei vaak toegepaste mogelijkheden. In de volgende paragraaf behandelen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Koningsbosch (april 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of een bewuste wereld? Woning Koningsbosch isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2300 m3. De besparing komt neer op €1375 op jaarbasis. Op deze pagina ontdek je de gemiddelde kosten zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Koningsbosch. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4000)
€885
(€7500)
€1000
(€9000)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€170
(€2600)
€390
(€3550)
Spouwmuur€315
(€1000)
€600
(€2675)
€835
(€3200)
HR++ glas€230
(€2825)
€305
(€4300)
€450
(€4650)
isolatie koningsbosch 6104

Plekken in de regio:

Erkende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Koningsbosch?

Waarom mijn woning in Koningsbosch isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een prettig wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Ook merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3775, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €330 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige activiteiten zoals isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Onderstaand bekijk je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Formido, Hornbach, Praxis, Gamma, Karwei. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Echt-Susteren

Met hulp van een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg 20 procent van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Koningsbosch een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.echt-susteren.nl voor opties in april 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Echt-Susteren
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen dankzij woningisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Koningsbosch. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Koningsbosch wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere geen HR++ glas, oude muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Koningsbosch voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Koningsbosch. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een gezond leefklimaat en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen