Isolatie Schoorl

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Schoorl? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals de kruipruimte isoleren of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal komen we met uitgebreide informatie over isolatie Schoorl. Dit kan gaan om onderwerpen als tochtprofielen en U-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-schoorl-1871

 • Interessante terugverdientijd
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Milieubewuste keuze
 • Je kunt veel zelf doen
 • Erkende uitvoerders

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1871
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl check je de aantrekkelijkste onderdelen om jouw woning in Schoorl te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Schoorl is interessant (plusminus € 830 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €265 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten fluctueren rond de €1725 en het rendement ligt op zo’n €235 per jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Schoorl kost +/- €5200. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1160. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. Het voordeel is grofweg €950 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zijn er nog enkele rendabele mogelijkheden. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Schoorl (juni 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of bijdragen aan een groenere wereld? Woning Schoorl isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2400 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1200 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl check je de totale prijs wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Schoorl. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met 6 procent rente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per maatregel tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3150)
€825
(€4750)
€1250
(€8400)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€225
(€2450)
€395
(€3500)
Spouwmuur€225
(€1675)
€710
(€1950)
€950
(€3325)
HR++ glas€235
(€2550)
€280
(€4075)
€415
(€4875)
isolatie schoorl 1871

Bekende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Schoorl?

Waarom mijn woning in Schoorl isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieaanbieder als Greenchoice en Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een gezonde leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3425, waarbij u een besparing realiseert van €300, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide projecten als isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze website ontdek je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Multimate, Hornbach, Hubo, Praxis, Formido. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bergen Noord-Holland

Door (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pak ‘m beet 15% van de offerte kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Schoorl een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bergen-nh.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bergen Noord-Holland
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Schoorl. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door middel van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Schoorl wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Schoorl voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Schoorl. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen leiden tot een aangenaam klimaat in huis en veel minder stookkosten. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid van de bewoners. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen