Isolatie Egmond aan Zee

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Egmond aan Zee? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Via relatief eenvoudige maatregelen als bijv. dubbel glas en buisisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze website bekijk je diverse informatie over isolatie Egmond aan Zee. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals dubbel glas en spouwanker. Meteen besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-egmond-aan-zee-1931

 • Interessante terugverdientijd
 • Minder problemen met vocht
 • CO2 uitstoot beperken
 • Maak je huis stiller
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1931
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand check je de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Egmond aan Zee te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Egmond aan Zee is aantrekkelijk (ongeveer € 780 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €185 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De kosten fluctueren rond de €1650 en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, dekens, glaswol, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Egmond aan Zee kost om en nabij de €5750. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €950. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €780 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €11000. Het voordeel is pakweg €970 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we verschillende mogelijke opties. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Egmond aan Zee (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en uiteraard een groenere toekomst? Woning Egmond aan Zee isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2925 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1075 (jaarlijks). Op deze pagina ontdek je de totale kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Egmond aan Zee. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4000)
€725
(€6900)
€1210
(€8450)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€255
(€1950)
€375
(€3550)
Spouwmuur€190
(€1725)
€570
(€1900)
€815
(€3275)
HR++ glas€235
(€2275)
€290
(€4300)
€405
(€4775)
isolatie egmond-aan-zee 1931

Interessante Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

FAQ voor de isolatiespecialist in Egmond aan Zee?

Waarom mijn woning in Egmond aan Zee isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieaanbieder als Greenchoice of NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3450 en dat levert gemiddeld op €315, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Dan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitgebreide maatregelen als isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op deze website check je meer info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Formido, Hubo, Hornbach, Multimate, Praxis. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Bergen Noord-Holland

Door de ondersteuning van een subsidie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 15 procent van de kosten krijg je weer terug.
 • De richtlijn is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Egmond aan Zee een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bergen-nh.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bergen Noord-Holland
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Egmond aan Zee. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Middels het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Egmond aan Zee wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Egmond aan Zee voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Egmond aan Zee. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een gezond klimaat in huis en bespaart veel energie. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen