Isolatie Bergen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Bergen? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van buitenmuren en tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op ons isolatie portaal lees je bruikbare informatie over isolatie Bergen. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de vliering en spouwanker. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-bergen-1861

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een comfortabel leefklimaat
 • CO2 uitstoot beperken
 • Reductie geluid
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1861
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf vind jij de meest interessante werkzaamheden om je woning in Bergen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Bergen is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 950 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €290 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten variëren rond €1700 en je bespaart al snel €280 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Bergen kost zo’n €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €980. Het rendement is al snel €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13500. Daarmee bespaar je circa €990, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we meerdere rendabele opties. In onderstaande tekst praten we over de meest populaire vormen.

 • Isolatie van garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Bergen (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en een energiebewuste maatschappij? Woning Bergen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2875 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €800 p/jaar. Hieronder ontdek je de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Bergen. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3200)
€735
(€7400)
€1120
(€9650)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€205
(€2200)
€380
(€3050)
Spouwmuur€235
(€875)
€570
(€1900)
€805
(€3275)
HR++ glas€220
(€2250)
€270
(€3800)
€395
(€5350)
isolatie bergen 1861

Gangbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Bergen?

Waarom mijn woning in Bergen isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco of Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een prettig leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3700, waarbij u een besparing realiseert van €305, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Zo komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op deze website bekijk je praktische info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Formido, Gamma, Karwei, Hornbach, Multimate, Praxis. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bergen Noord-Holland

Via (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus 25% van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Overigens vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Bergen een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bergen-nh.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bergen Noord-Holland
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Bergen. Andere opties zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Op basis van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Bergen wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Bergen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Bergen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een gezond leefklimaat en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen