Isolatie Groet

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Groet? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de bodem isoleren of tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand komen we met uitgebreide informatie over isolatie Groet. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie buitenkant gevel en K-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-groet-1873

 • De energienota gaat omlaag
 • Einde van vochtproblemen
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1873
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl bekijk jij de aantrekkelijkste methodes om jouw woning in Groet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Groet is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 730 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €245 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De prijzen zijn gemiddeld €1675 en het rendement ligt op zo’n €225 p/jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Groet kost je zo’n €4550. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1030. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €870 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13000. Het voordeel is pakweg €760, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zijn er nog meer rendabele uitvoeringen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest toegepaste opties.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Groet (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiezuinige samenleving? Woning Groet isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2400 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1325 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de totale prijs als je kiest voor een isolatiebedrijf in Groet. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3700)
€875
(€5650)
€990
(€8350)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€295
(€1650)
€315
(€3300)
Spouwmuur€340
(€1000)
€470
(€2275)
€895
(€3350)
HR++ glas€240
(€1825)
€320
(€3500)
€425
(€5250)
isolatie groet 1873

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Groet?

Waarom mijn woning in Groet isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Delta of Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3325 en geeft een besparing van €330 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier zie je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide acties zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Onderstaand ontdek je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij erkende bouwmarkten als Formido, Karwei, Gamma, Praxis, Multimate, Hornbach. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bergen Noord-Holland

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus een kwart van de tarieven krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Groet een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bergen-nh.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bergen Noord-Holland
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Groet. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Geholpen door ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Groet wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Groet voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Groet. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen bieden jou een optimaal leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen