Isolatie Egmond aan den Hoef

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Egmond aan den Hoef? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen zoals isolatie van de spouw of isolatie van verwarmingsbuizen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna tref je belangrijke informatie over isolatie Egmond aan den Hoef. We staan stil bij thema’s als isolatie van de vloer en PIR isolatie. Meteen besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-egmond-aan-den-hoef-1934

 • Forse besparing mogelijk
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Minder impact op het milieu
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1934
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf achterhaal jij de meest interessante methodes om jullie woning in Egmond aan den Hoef te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Egmond aan den Hoef is goedkoop (gemiddeld zo’n € 740 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €295 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De kosten zijn zo’n €1625 en het rendement ligt op zo’n €185 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Egmond aan den Hoef kost zo’n €5700. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1190. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12800. Hiermee bespaar je ongeveer €830, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er nog enkele aantrekkelijke werkzaamheden. Hierna behandelen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Egmond aan den Hoef (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en uiteraard een bewuste gemeenschap? Woning Egmond aan den Hoef isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2800 m3. Dat is dus al gauw €1100 (jaarlijks). Onderstaand check je de verwachte kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Egmond aan den Hoef. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6% spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3250)
€715
(€6850)
€1240
(€8250)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€285
(€2650)
€365
(€3550)
Spouwmuur€395
(€925)
€440
(€2150)
€825
(€3075)
HR++ glas€230
(€1875)
€260
(€4050)
€405
(€5175)
isolatie egmond-aan-den-hoef 1934

Bekende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Egmond aan den Hoef?

Waarom mijn woning in Egmond aan den Hoef isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Eneco en Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een gezond wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3900, waarbij u een besparing realiseert van €260 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor zie je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige activiteiten zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. In de box hieronder check je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Multimate, Gamma, Hornbach, Karwei, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bergen Noord-Holland

Via subsidies wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 20 procent van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Egmond aan den Hoef extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.bergen-nh.nl voor opties in april 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bergen Noord-Holland
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Egmond aan den Hoef. Bekijk ook eens Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Geholpen door ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Egmond aan den Hoef wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, verrotte muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Egmond aan den Hoef voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Egmond aan den Hoef. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties dragen bij aan een aangename warme woning en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen