Isolatie Egmond-Binnen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Egmond-Binnen? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van de spouw en warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze website check je nuttige informatie over isolatie Egmond-Binnen. Denk aan onderwerpen als isolatie van de spouwmuur en thermische bruggen. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-egmond-binnen-1935

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Minder vervuiling
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1935
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn standaard correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand lees jij de meest toegepaste onderdelen om een woning in Egmond-Binnen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Egmond-Binnen is goed te betalen (al vanaf +/- € 870 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €210 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De prijzen zijn ongeveer €1875 en het rendement ligt op zo’n €185 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Egmond-Binnen kost plusminus €5500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1110. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €13100. Je profiteert van ong. €960 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Ook zien we meerdere alternatieve mogelijkheden. Hierna benoemen we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Egmond-Binnen (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of bijdragen aan een energiezuinige wereld? Woning Egmond-Binnen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2925 m3. Dat komt neer op €1350 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal ontdek je de kosten (bij benadering) in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Egmond-Binnen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3200)
€715
(€6100)
€1090
(€8650)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€290
(€2150)
€365
(€3350)
Spouwmuur€180
(€1025)
€440
(€2500)
€805
(€3225)
HR++ glas€225
(€2125)
€320
(€4025)
€435
(€5325)
isolatie egmond-binnen 1935

Gangbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Egmond-Binnen?

Waarom mijn woning in Egmond-Binnen isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een maatschappij zoals Delta of NLE, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een aangenaam leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3275 en dat levert gemiddeld op €200 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende werkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op deze website tref je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Formido, Multimate, Praxis, Hubo, Gamma, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bergen Noord-Holland

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Egmond-Binnen extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bergen-nh.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bergen Noord-Holland
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Egmond-Binnen. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Middels de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Egmond-Binnen wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, oude muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Egmond-Binnen voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Egmond-Binnen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een optimaal leefklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen