Isolatie Bergen aan Zee

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Bergen aan Zee? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals tussenwanden isoleren en buisisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op deze website vind je belangrijke informatie over isolatie Bergen aan Zee. We bespreken zaken als isolatie van de spouw en Rc-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-bergen-aan-zee-1865

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Je kunt klein beginnen
 • Beter energielabel

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1865
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje bekijk jij de aantrekkelijkste stappen om jullie woning in Bergen aan Zee te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Bergen aan Zee is financieel toegankelijk (rond de € 840 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €290 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn gemiddeld €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €190 per jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Bergen aan Zee kost je zo’n €5700. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1220. Het voordeel loopt al gauw op tot €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Dit levert op plusminus €760 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Verder bestaan er meerdere interessante uitvoeringen. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest interessante oplossingen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Bergen aan Zee (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een groenere toekomst? Woning Bergen aan Zee isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2075 m3. De besparing komt neer op €825 per jaar. Hierna tref je de uiteindelijke kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Bergen aan Zee. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3750)
€585
(€5700)
€1020
(€9000)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€215
(€2300)
€390
(€3150)
Spouwmuur€290
(€1350)
€720
(€2800)
€930
(€3000)
HR++ glas€240
(€2225)
€260
(€3150)
€375
(€5075)
isolatie bergen-aan-zee 1865

Gangbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Bergen aan Zee?

Waarom mijn woning in Bergen aan Zee isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco of Vandebron, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3525, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €260 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grote acties zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Hierna check je meer info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Praxis, Gamma, Formido, Multimate, Hornbach. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bergen Noord-Holland

Door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Grofweg 15% van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Bergen aan Zee een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bergen-nh.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bergen Noord-Holland
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Bergen aan Zee. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Bergen aan Zee wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Bergen aan Zee voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Bergen aan Zee. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen bieden jou een aangename leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen