Isolatie Meeuwen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Meeuwen? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren of buisisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal komen we met uitgebreide informatie over isolatie Meeuwen. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de vloer en spouwanker. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-meeuwen-4268

 • Lagere energierekening
 • Minder tocht in huis
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Ook geluidswerend
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4268
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand achterhaal je de meest interessante onderdelen om jouw woning in Meeuwen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt warmte beter vast, en het biedt een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Meeuwen is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 870 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €195 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €235 p/jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Meeuwen kost plusminus €4650. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1240. De potentiële besparing ligt op €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Het rendement is grofweg €890 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we allerlei rendabele werkzaamheden. In de volgende paragraaf beoordelen we de populairste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Meeuwen (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiebewuste maatschappij? Woning Meeuwen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2775 m3. De besparing komt neer op €850 p/jaar. Hierna komen we met de totale prijs in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Meeuwen. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3400)
€825
(€4600)
€1000
(€8300)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€170
(€2650)
€370
(€2700)
Spouwmuur€305
(€1550)
€590
(€2750)
€920
(€3650)
HR++ glas€195
(€2325)
€285
(€3575)
€375
(€4750)
isolatie meeuwen 4268

Professionele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Meer weten over de isolatiespecialist in Meeuwen?

Waarom mijn woning in Meeuwen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Delta en Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3100 en dat bespaart tot €350, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Hierdoor ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke klussen als dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze pagina ontdek je een handig overzicht van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Formido, Hubo, Karwei, Multimate, Praxis. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aalburg

Mede door (regionale) subsidies wordt een huis isoleren leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa een kwart van de tarieven mag je terugvragen.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Meeuwen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.aalburg.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aalburg
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Meeuwen. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Op basis van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Meeuwen wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Meeuwen voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Meeuwen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een optimaal binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen