Isolatie Babyloniënbroek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Babyloniënbroek? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels enkele acties zoals isolatie van de spouw en warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Babyloniënbroek. We bespreken thema’s als de bodem isoleren en warmtelekken. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-babylonienbroek-4269

 • Lagere maandlasten
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Voor elk budget
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4269
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand achterhaal jij de populairste onderdelen om je woning in Babyloniënbroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Babyloniënbroek is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 780 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €215 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn ongeveer €1800 en de besparing loopt op tot €275 p/jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Babyloniënbroek kost plusminus €5350. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11400. Het voordeel is zo’n €990 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we verschillende rendabele oplossingen. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest rendabele alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Babyloniënbroek (juli 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en een duurzame gemeenschap? Woning Babyloniënbroek isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2525 m3. Dat komt neer op €825 per jaar. Op deze pagina vind je de hoogte van de investering zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Babyloniënbroek. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per type vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3500)
€715
(€6200)
€910
(€9100)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€175
(€2300)
€300
(€3300)
Spouwmuur€390
(€1125)
€580
(€2100)
€785
(€3275)
HR++ glas€220
(€2850)
€335
(€3325)
€385
(€4475)
isolatie babylonienbroek 4269

Gangbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

FAQ voor de isolatiespecialist in Babyloniënbroek?

Waarom mijn woning in Babyloniënbroek isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Eneco of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3375 en dat bespaart tot €240 p/jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende projecten als vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze pagina check je nuttige informatie over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Multimate, Hubo, Gamma, Karwei, Praxis, Hornbach. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen opname van vocht

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aalburg

Met hulp van subsidies worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de onkosten kan je terugvorderen.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Babyloniënbroek een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.aalburg.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Aalburg
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Babyloniënbroek. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Aan de hand van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Babyloniënbroek wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Babyloniënbroek voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Babyloniënbroek. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettig binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen