Isolatie Veen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Veen? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Via haalbare maatregelen zoals de spouwmuur isoleren en tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand tref je diverse informatie over isolatie Veen. We gaan aan de slag met zaken als isolatie van platte dak en koudebruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-veen-4264

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Stiller in de woning
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4264
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna bekijk jij de populairste manieren om jullie woning in Veen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Veen is aantrekkelijk (plusminus € 780 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De tarieven variëren rond €1600 en de potentiële besparing ligt op €250 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Veen kost gemiddeld €5100. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1190. Het rendement is al snel €850 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12500. Daarmee bespaar je ongeveer €820 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder kennen we nog enkele aantrekkelijke vormen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Veen (mei 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten of wellicht een CO-2 reducerende toekomst? Woning Veen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2350 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 p/jaar. Onderstaand berekenen we de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Veen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3300)
€725
(€4600)
€1110
(€8050)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€225
(€1550)
€365
(€3400)
Spouwmuur€360
(€1500)
€750
(€2000)
€905
(€3525)
HR++ glas€195
(€2825)
€270
(€3900)
€430
(€5250)
isolatie veen 4264

Bekende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Veen?

Waarom mijn woning in Veen isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een maatschappij zoals Eneco of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €4000 en geeft een besparing van €330 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan check je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande klussen als isoleren van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. In de box hieronder vind je een samenvatting van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Praxis, Hubo, Hornbach, Karwei, Multimate. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: is erg brandbaar

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aalburg

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n een kwart van de kosten zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Veen een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.aalburg.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Aalburg
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Veen. Andere opties zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met behulp van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Veen wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Veen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Veen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen leiden tot een optimaal klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen