Isolatie Wijk en Aalburg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Wijk en Aalburg? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals isolatie van de buitengevel of isolerende kozijnen heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl vind je belangrijke informatie over isolatie Wijk en Aalburg. We gaan aan de slag met topics als de buitengevel isoleren en R-waarde. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-wijk-en-aalburg-4261

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een gezonde leefomgeving
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4261
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf achterhaal je de aantrekkelijkste manieren om jullie woning in Wijk en Aalburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Wijk en Aalburg is goed te betalen (vanaf € 940 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €255 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn ongeveer €1725 en je profiteert van een besparing tot wel €280 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, chips, isolatiematrassen, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Wijk en Aalburg kost gemiddeld €4750. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1060. Het rendement is al snel €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13500. Je profiteert van zo’n €930 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we meerdere mogelijke alternatieven. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest populaire oplossingen.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Wijk en Aalburg (april 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of wellicht een energiezuinige wereld? Woning Wijk en Aalburg isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2300 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €875 op jaarbasis. Op deze pagina kijken we naar de totale kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Wijk en Aalburg. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3950)
€815
(€4850)
€950
(€9800)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€175
(€1600)
€360
(€3000)
Spouwmuur€295
(€1125)
€750
(€2150)
€785
(€3075)
HR++ glas€235
(€2725)
€290
(€3150)
€370
(€5350)
isolatie wijk-en-aalburg 4261

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Wijk en Aalburg?

Waarom mijn woning in Wijk en Aalburg isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Engie of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3300 en geeft een besparing van €265 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Daardoor achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende projecten zoals dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. In de box hieronder bekijk je een handig overzicht van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Multimate, Hornbach, Praxis, Formido, Hubo, Gamma. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aalburg

Door de ondersteuning van een subsidie worden investeringen in de woning zeker interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg 15 procent van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Wijk en Aalburg extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.aalburg.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aalburg
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Wijk en Aalburg. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Middels het advies hieronder kom je met een isolatieplan Wijk en Aalburg wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Wijk en Aalburg voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Wijk en Aalburg. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden sowieso een comfortabele leefomgeving en een significant lagere energierekening. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een gezond klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen