Isolatie Genderen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Genderen? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een paar maatregelen als de kruipruimte isoleren of isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Onderstaand vind je waardevolle informatie over isolatie Genderen. Je leest uitvoerig over vraagstukken over de vloer isoleren en stappenplan woningisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-genderen-4265

 • Lagere energierekening
 • Een prettig leefklimaat
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Snel te plaatsen
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4265
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna tref je de meest toegepaste manieren om een woning in Genderen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Genderen is voordeling (vanaf zo’n € 800 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €270 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De kosten zijn zo’n €2000 en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 per jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Genderen kost gemiddeld €4750. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1030. Het voordeel loopt al gauw op tot €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11300. De winst is grofweg €870 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook noemen we verscheidene vaak toegepaste mogelijkheden. Hierna bespreken we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Genderen (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of bijdragen aan een duurzame toekomst? Woning Genderen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2525 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €925 per jaar. Hierna calculeren we de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Genderen. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3300)
€805
(€6200)
€1210
(€8350)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€260
(€2400)
€395
(€3150)
Spouwmuur€255
(€1225)
€630
(€2650)
€815
(€3400)
HR++ glas€250
(€1875)
€275
(€3200)
€430
(€4700)
isolatie genderen 4265

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

FAQ voor de isolatiespecialist in Genderen?

Waarom mijn woning in Genderen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een maatschappij zoals Delta en Vandebron, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabele leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3850 en besparen tot €225 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Hierdoor achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke investeringen als dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Hierna check je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij populaire bouwmarkten als Karwei, Multimate, Hubo, Formido, Hornbach, Praxis. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Aalburg

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 15% van de tarieven krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Genderen een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.aalburg.nl voor opties in april 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Aalburg
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Genderen. Bekijk ook eens de Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Middels het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Genderen wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Genderen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Genderen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen bieden jou een gezond leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen