Isolatie Eethen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Eethen? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van haalbare maatregelen als isolatie van binnenmuren en isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal lees je bruikbare informatie over isolatie Eethen. Bijvoorbeeld thema’s als isolatie van deuren en EPS isolatie. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-eethen-4266

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een gezonde leefomgeving
 • U stoot minder CO2 uit
 • Ook geluidsdicht
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4266
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna achterhaal jij de meest rendabele acties om je woning in Eethen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Eethen is aantrekkelijk (al vanaf € 890 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €235 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven liggen rond €1775 en de besparing op de energienota loopt op tot €205 per jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Eethen kost ongeveer €5500. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1000. Je energiekosten dalen flink, tot wel €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €13400. Het rendement is ongeveer €860 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we allerlei populaire oplossingen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest interessante opties.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Eethen (juni 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en tegelijk een energiebewuste gemeenschap? Woning Eethen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2950 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1275 (jaarlijks). Onderstaand vind je de hoogte van de investering in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Eethen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4050)
€785
(€6600)
€970
(€9350)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€240
(€1600)
€365
(€3500)
Spouwmuur€200
(€1600)
€580
(€2550)
€890
(€3675)
HR++ glas€205
(€2750)
€310
(€4100)
€395
(€5225)
isolatie eethen 4266

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Eethen?

Waarom mijn woning in Eethen isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Energiedirect of Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een gezond klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3675 en geeft een besparing van €220 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Op basis daarvan check je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende klussen zoals isolatie van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op deze website lees je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Te koop bij erkende bouwmarkten als Hubo, Formido, Hornbach, Multimate, Praxis, Karwei. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aalburg

Mede door (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 20 procent van de onkosten mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Eethen een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.aalburg.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aalburg
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Eethen. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Geholpen door de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Eethen wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Eethen voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Eethen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een comfortabel klimaat in huis en een fors lagere energierekening. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen