Isolatie Drongelen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Drongelen? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een aantal stappen zoals je dak isoleren en buisisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand bekijk je waardevolle informatie over isolatie Drongelen. Je kunt denken aan items als schuin dak isoleren en Rc-waarde. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-drongelen-4267

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een gezonde leefomgeving
 • Goed voor het milieu
 • Minder storende geluiden
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4267
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn standaard solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna check je de interessantste onderdelen om jullie woning in Drongelen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Drongelen is interessant (al vanaf +/- € 930 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €275 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven fluctueren rond de €1775 en je profiteert van een besparing tot wel €265 per jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Drongelen kost doorgaans €5850. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €950. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €13000. Het voordeel is circa €880 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens onderscheiden we allerlei rendabele oplossingen. Hieronder praten we over de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Drongelen (juli 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en uiteraard een energiebewuste toekomst? Woning Drongelen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2925 m3. De besparing komt neer op €1000 per jaar. Hieronder komen we met de totale kosten zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Drongelen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3600)
€615
(€6100)
€1240
(€8150)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€275
(€2250)
€330
(€3350)
Spouwmuur€235
(€950)
€470
(€2150)
€920
(€3575)
HR++ glas€195
(€2600)
€285
(€3600)
€365
(€5225)
isolatie drongelen 4267

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Drongelen?

Waarom mijn woning in Drongelen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Essent of NLE, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3225 en geeft een besparing van €340 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende klussen zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. In de box hieronder ontdek je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Formido, Multimate, Hornbach, Karwei, Praxis, Hubo. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aalburg

Met hulp van subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 20% van de tarieven mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Drongelen extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.aalburg.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aalburg
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Drongelen. Andere opties zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Via onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Drongelen wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Drongelen voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Drongelen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden sowieso een optimaal binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen