Isolatie Ameide

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Ameide? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Via een aantal stappen als bijv. HR++ glas of schuimstrips heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder check je uitgebreide informatie over isolatie Ameide. We gaan aan de slag met topics als isolatie van verwarmingsbuizen en spuitisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-ameide-4233

 • Lagere energierekening
 • Een optimaal leefklimaat
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcode4233
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna achterhaal jij de aantrekkelijkste acties om jullie woning in Ameide te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ameide kan erg voordelig (vanaf zo’n € 840 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €290 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven bedragen zo’n €1675 en je bespaart al snel €215, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, chips, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Ameide kost plusminus €5850. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1190. De besparing loopt op tot €810 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12700. Dit levert op circa €870 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens zijn er nog enkele vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Ameide (juli 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of wellicht een duurzame wereld? Woning Ameide isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2475 m3. Dat komt neer op €1425 per jaar. Onderstaand berekenen we de gemiddelde kosten in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Ameide. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in acht jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3500)
€605
(€6450)
€1120
(€8850)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€170
(€1750)
€350
(€3400)
Spouwmuur€210
(€925)
€590
(€2125)
€850
(€3250)
HR++ glas€190
(€2375)
€300
(€3300)
€450
(€4475)
isolatie ameide 4233

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Ameide?

Waarom mijn woning in Ameide isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie of Nuon, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3825, dat betekent een winst van 280 per jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. In de box hieronder check je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij populaire bouwmarkten als Gamma, Hubo, Praxis, Karwei, Multimate, Hornbach. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zederik

Door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pakweg 25 procent van de kosten mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Ameide een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zederik.nl voor de status in juli 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zederik
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Ameide. Bekijk ook eens de Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? D.m.v. tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Ameide wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Ameide voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Ameide. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een comfortabel leefklimaat en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen