Isolatie Lexmond

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Lexmond? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een investering zoals isolatie van schuine dak of tochtwering heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Lexmond. We zoomen in op topics als isolatie van de vliering en soorten isolatiewaarden. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-lexmond-4231

 • Significant lagere energiekosten
 • Meer warmte en minder vocht
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcode4231
Netnummer0347 (+31347)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website bekijk je de interessantste acties om je woning in Lexmond te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Lexmond kan erg voordelig (vanaf plusminus € 820 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €225 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel lagere gaskosten. De kosten variëren rond €1900 en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Lexmond kost zo’n €5850. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1090. De potentiële besparing ligt op €710 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11800. Je profiteert van ong. €810 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we diverse vaak toegepaste uitvoeringen. Hierna vermelden we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Lexmond (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of wellicht een CO-2 reducerende toekomst? Woning Lexmond isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2500 m3. Dat is dus al gauw €875 op jaarbasis. Hierna calculeren we de hoogte van de investering wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Lexmond. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per actie zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3750)
€645
(€6350)
€1030
(€8350)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€195
(€1950)
€350
(€2900)
Spouwmuur€250
(€1525)
€600
(€2675)
€805
(€3400)
HR++ glas€200
(€1950)
€325
(€3575)
€395
(€5250)
isolatie lexmond 4231

Professionele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Meer weten over de isolatiespecialist in Lexmond?

Waarom mijn woning in Lexmond isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Engie en Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3300 en geeft een besparing van €220 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Ingrijpende activiteiten als isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze website check je praktische info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Formido, Hornbach, Hubo, Praxis, Multimate, Karwei. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zederik

Door een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij 15% van de kosten mag je terugvorderen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evengoed vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Lexmond een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.zederik.nl voor meer informatie.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zederik
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Lexmond. Andere opties zijn Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Aan de hand van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Lexmond wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, oude muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Lexmond voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Lexmond. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen resulteren in een prettig leefklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettige leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen