Isolatie Leerbroek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Leerbroek? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. enkele acties als isolatie van de gevel en radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna bekijk je belangrijke informatie over isolatie Leerbroek. Denk aan thema’s als radiatorfolie en minerale wol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-leerbroek-4245

 • Lagere energienota
 • Minder last van vocht
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcode4245
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand achterhaal je de meest interessante onderdelen om een woning in Leerbroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Leerbroek is interessant (al vanaf +/- € 830 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €290 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De prijzen bedragen zo’n €1600 en de winst ligt rond de €275 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Leerbroek kost ongeveer €5100. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1230. De potentiële besparing ligt op €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. Het voordeel is plusminus €780 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verschillende populaire oplossingen. In de volgende paragraaf praten we over de meest toegepaste opties.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Leerbroek (april 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een milieuvriendelijke toekomst? Woning Leerbroek isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2875 m3. De besparing komt neer op €1350 (jaarlijks). Hieronder komen we met de hoogte van de investering als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Leerbroek. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3850)
€785
(€4550)
€1250
(€8300)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€170
(€2000)
€320
(€2850)
Spouwmuur€370
(€1275)
€460
(€2800)
€935
(€3075)
HR++ glas€210
(€2675)
€325
(€3375)
€435
(€4625)
isolatie leerbroek 4245

Professionele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Vragen voor een isolatiespecialist in Leerbroek?

Waarom mijn woning in Leerbroek isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Essent en Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Verder merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3250 en dat bespaart tot €230 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Dan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op deze website lees je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Karwei, Formido, Gamma, Hubo, Hornbach, Praxis. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zederik

Door te profiteren van opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Grofweg 20 procent van de onkosten krijg je weer terug.
 • De regel is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Leerbroek een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.zederik.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zederik
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door je huis te isoleren. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Leerbroek. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Leerbroek wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Via een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, oude muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Leerbroek voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Leerbroek. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een optimaal leefklimaat en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabel klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen