Isolatie Hei- en Boeicop

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Hei- en Boeicop? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een aantal stappen als bijv. isolatie van schuine dak en radiatorfolie aanbrengen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op deze pagina komen we met waardevolle informatie over isolatie Hei- en Boeicop. Je leest uitvoerig over thema’s als radiatorisolatie en stappenplan woningisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-hei--en-boeicop-4126

 • Besparen op energienota
 • Een gezond klimaat in huis
 • Kies voor duurzame warmte
 • Snel te plaatsen
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcode4126
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina achterhaal jij de meest rendabele toepassingen om je woning in Hei- en Boeicop te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hei- en Boeicop kan erg voordelig (rond de € 790 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De kosten variëren rond €1700 en de potentiële besparing ligt op €245 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Hei- en Boeicop kost ongeveer €5650. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1100. Je energiekosten dalen flink, tot wel €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €13100. Je profiteert van ong. €770 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er nog een aantal alternatieve werkzaamheden. Hierna behandelen we de meest rendabele vormen.

 • Isolatie garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Hei- en Boeicop (april 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of bijdragen aan een CO-2 reducerende wereld? Woning Hei- en Boeicop isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2125 m3. Dat is dus al gauw €1350 per jaar. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de verwachte kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Hei- en Boeicop. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3300)
€765
(€6350)
€1170
(€8350)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€250
(€1950)
€350
(€2800)
Spouwmuur€305
(€900)
€650
(€2150)
€825
(€3275)
HR++ glas€195
(€2950)
€265
(€3625)
€445
(€4925)
isolatie hei--en-boeicop 4126

Professionele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Meer weten over de isolatiespecialist in Hei- en Boeicop?

Waarom mijn woning in Hei- en Boeicop isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Essent of Nuon, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3050, dat betekent een winst van 240 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier zie je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke klussen als isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Hieronder bekijk je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Gamma, Hornbach, Formido, Praxis. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zederik

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg 25% van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Hei- en Boeicop een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.zederik.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zederik
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen dankzij woningisolatie. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Hei- en Boeicop. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Via de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hei- en Boeicop wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, verrotte muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Hei- en Boeicop voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Hei- en Boeicop. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen leiden tot een aangenaam binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezonde leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen