Isolatie Nieuwland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Nieuwland? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een isolatiemaatregel als isolatie van de zolder en isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal komen we met belangrijke informatie over isolatie Nieuwland. Denk aan zaken als triple glas en PIR isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-nieuwland-4245

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Goed voor het milieu
 • Snel te plaatsen
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcode4245
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatierevolutie.nl check jij de meest populaire toepassingen om jullie woning in Nieuwland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Nieuwland kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 990 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De tarieven bedragen zo’n €1950 en je bespaart al snel €250, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Nieuwland kost +/- €5150. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1020. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11700. Het rendement is ongeveer €810 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook zijn er meerdere mogelijke werkzaamheden. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Nieuwland (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en uiteraard een groenere toekomst? Woning Nieuwland isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2875 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €825 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Nieuwland. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3800)
€725
(€6250)
€980
(€9200)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€175
(€1950)
€355
(€3050)
Spouwmuur€190
(€800)
€600
(€1950)
€850
(€3175)
HR++ glas€190
(€2150)
€315
(€3450)
€420
(€5375)
isolatie nieuwland 4245

Interessante Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

FAQ voor de isolatiespecialist in Nieuwland?

Waarom mijn woning in Nieuwland isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Budget Energie of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een aangenaam binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3450, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €245 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige investeringen als gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl bekijk je meer info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Praxis, Karwei, Hubo, Gamma, Formido, Hornbach. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Zederik

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 25% van de offerte mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Nieuwland een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zederik.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zederik
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Nieuwland. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Nieuwland wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Nieuwland voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Nieuwland. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een warm en comfortabel huis en veel minder stookkosten. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een optimaal wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen