Isolatie Meerkerk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Meerkerk? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de bodem en isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek je belangrijke informatie over isolatie Meerkerk. Je komt meer te weten over items als spouwmuurisolatie en houtwol isolatie. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-meerkerk-4231

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Verantwoorde investering
 • Minder ongedierte
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcode4231
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand zie je de aantrekkelijkste acties om je woning in Meerkerk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Meerkerk is betaalbaar (vanaf zo’n € 960 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €200 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn gemiddeld €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €195 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Meerkerk kost je zo’n €4450. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1050. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12700. Je profiteert van circa €960 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Overigens onderscheiden we allerlei vaak toegepaste mogelijkheden. Hierna vermelden we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Meerkerk (april 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en ook een duurzame toekomst? Woning Meerkerk isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2425 m3. Dat komt neer op €800 (jaarlijks). Hieronder calculeren we de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Meerkerk. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5% spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n acht jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3800)
€585
(€6700)
€1120
(€8800)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€210
(€2250)
€365
(€3200)
Spouwmuur€400
(€1400)
€660
(€2275)
€945
(€3125)
HR++ glas€250
(€2600)
€340
(€3600)
€375
(€5300)
isolatie meerkerk 4231

Actuele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Meerkerk?

Waarom mijn woning in Meerkerk isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Delta en Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een aangenaam binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3875, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €210 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Zo komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote maatregelen als dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Hieronder bekijk je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Gamma, Multimate, Karwei, Hubo, Formido, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zederik

Via subsidies wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Grofweg een kwart van de factuur kan je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Meerkerk een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.zederik.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zederik
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Meerkerk. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Op basis van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Meerkerk wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld enkel glas, gammele muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Meerkerk voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Meerkerk. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een prettig klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen