Isolatie Andel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Andel? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een isolatiemaatregel zoals de zolder isoleren en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder vind je nuttige informatie over isolatie Andel. We staan stil bij zaken als de bodem isoleren en cellulose isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-andel-4281

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Vocht absorberend vermogen
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Je kunt klein beginnen
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode4281
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna vind je de meest populaire acties om je woning in Andel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Andel kan zeer goedkoop (om en nabij de € 940 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €235 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De onkosten bedragen zo’n €1700 en de potentiële besparing ligt op €185 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Andel kost doorgaans €5250. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1170. Je energiekosten dalen flink, tot wel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €13100. De winst is plusminus €940 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens zien we diverse aantrekkelijke oplossingen. In onderstaande tekst bespreken we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Andel (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een energiezuinige wereld? Woning Andel isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2750 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1250 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal ontdek je de kosten (bij benadering) op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Andel. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3900)
€765
(€5750)
€990
(€9800)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€210
(€1750)
€350
(€3200)
Spouwmuur€300
(€1300)
€720
(€2725)
€925
(€3325)
HR++ glas€220
(€2350)
€300
(€3450)
€385
(€4750)
isolatie andel 4281

Professionele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Vragen voor een isolatiespecialist in Andel?

Waarom mijn woning in Andel isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een prettig binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3250 en dat bespaart tot €265 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Dan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende investeringen zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze pagina bekijk je praktische info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Formido, Karwei, Hornbach, Multimate, Praxis. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Woudrichem

Dankzij opties voor subsidie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 15% van de tarieven mag je terug verwachten.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Andel een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.woudrichem.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Woudrichem
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Andel. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Middels het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Andel wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Andel voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Andel. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een aangename leefomgeving en flink lagere energiekosten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen