Isolatie Rijswijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Rijswijk? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een investering als bijv. de spouw isoleren en tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal tref je uiteenlopende informatie over isolatie Rijswijk. Dit kan gaan om zaken als isolerende kozijnen en deuren en PIR isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-rijswijk-4284

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een optimaal leefklimaat
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Minder last van lawaai van straat
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode4284
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje achterhaal jij de interessantste methodes om je woning in Rijswijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Rijswijk is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 920 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €190 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De tarieven variëren rond €1850 en het resultaat is zo’n €235 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, glaswol, dekens, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Rijswijk kost je zo’n €5800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1020. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Het rendement is pakweg €920 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0kennen we allerlei mogelijke alternatieven. In het volgende overzicht bespreken we de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Rijswijk (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en natuurlijk een energiebewuste samenleving? Woning Rijswijk isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2300 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 op jaarbasis. Hierna tref je de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Rijswijk. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3150)
€735
(€5100)
€1170
(€9900)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€175
(€2100)
€305
(€2700)
Spouwmuur€345
(€1450)
€470
(€2175)
€800
(€3000)
HR++ glas€190
(€2825)
€300
(€3650)
€435
(€5225)
isolatie rijswijk 4284

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Rijswijk?

Waarom mijn woning in Rijswijk isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent of Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3025 en besparen tot €315 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke activiteiten zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op deze pagina lees je meer info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Karwei, Praxis, Multimate, Hubo, Hornbach. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Woudrichem

Met behulp van een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg 20% van de tarieven mag je terug verwachten.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Rijswijk een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.woudrichem.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Woudrichem
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Rijswijk. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Aan de hand van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Rijswijk wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om enkel glas, gammele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Rijswijk voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Rijswijk. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een comfortabel klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen