Isolatie Almkerk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Almkerk? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij haalbare maatregelen als isolatie van de buitengevel of buisisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Hieronder bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Almkerk. We staan stil bij zaken als naden en kieren dichten en cellulose isolatie. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-almkerk-4286

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een prettig klimaat in huis
 • Kies voor een beter milieu
 • Voor iedere portemonnee
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode4286
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina vind jij de interessantste methodes om een woning in Almkerk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en het biedt een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Almkerk is betaalbaar (vanaf zo’n € 910 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €285 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De prijzen bedragen zo’n €1950 en het rendement ligt op zo’n €255 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Almkerk kost doorgaans €4850. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1060. De potentiële besparing ligt op €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13400. Dit levert op ong. €790, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we diverse mogelijke vormen. Hieronder bespreken we de meest toegepaste vormen.

 • Isoleren garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Almkerk (juni 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een energiebewuste toekomst? Woning Almkerk isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2850 m3. Dat is dus al gauw €1075 (jaarlijks). Op deze website berekenen we de totale kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Almkerk. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per type zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3900)
€705
(€7400)
€1160
(€9850)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€175
(€2000)
€330
(€2900)
Spouwmuur€310
(€850)
€740
(€2175)
€805
(€3675)
HR++ glas€215
(€2075)
€320
(€3650)
€360
(€4550)
isolatie almkerk 4286

Populaire Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Almkerk?

Waarom mijn woning in Almkerk isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Vandebron, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3600 en geeft een besparing van €220 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande klussen zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. In de box hieronder ontdek je een samenvatting van het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Gamma, Hubo, Praxis, Formido. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Woudrichem

Door opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg 15% van de verkoopprijs krijg je weer terug.
 • Het is een must de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Almkerk een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.woudrichem.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Woudrichem
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Almkerk. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Almkerk wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Almkerk voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Almkerk. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen leiden tot een comfortabele leefomgeving en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen