Isolatie Waardhuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Waardhuizen? Goede isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Met een investering zoals bijvoorbeeld binnenmuren isoleren en isolatie van de dakkapel ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Hieronder bekijk je handige informatie over isolatie Waardhuizen. We staan stil bij zaken als tochtbanden en warmtelekken. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-waardhuizen-4287

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een gezond leefklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Tevens geluidsisolatie
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode4287
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina achterhaal jij de populairste onderdelen om je woning in Waardhuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Waardhuizen is voordeling (al vanaf € 860 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €255 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De prijzen variëren rond €1600 en de besparing loopt op tot €265 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Waardhuizen kost gemiddeld €5750. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1030. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €13300. Het rendement is ongeveer €810 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast noemen we nog een aantal populaire opties. In de volgende paragraaf praten we over de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Waardhuizen (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of bijdragen aan een energiebewuste wereld? Woning Waardhuizen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2400 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €800 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Waardhuizen. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4200)
€695
(€5000)
€1010
(€8850)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€260
(€2300)
€330
(€2850)
Spouwmuur€395
(€1525)
€520
(€2400)
€920
(€3450)
HR++ glas€230
(€2400)
€300
(€3750)
€420
(€4450)
isolatie waardhuizen 4287

Plaatsen in de buurt:

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Waardhuizen?

Waarom mijn woning in Waardhuizen isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieleverancier als Delta en Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3100 en dat bespaart tot €295 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor ontdek je wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande maatregelen als dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Formido, Karwei, Hornbach, Praxis. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Woudrichem

Dankzij een subsidie wordt een huis isoleren leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 20% van de tarieven krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Waardhuizen een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.woudrichem.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Woudrichem
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen door te isoleren. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Waardhuizen. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Waardhuizen wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Waardhuizen voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Waardhuizen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een aangenaam en prettig klimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor de gezondheid. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen