Isolatie Uitwijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Uitwijk? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vloer of warmtereflecterende folie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Hierna bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Uitwijk. We staan stil bij onderwerpen als tochtbanden en ventilatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-uitwijk-4288

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Verantwoorde investering
 • Een warmere én stillere woning
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode4288
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn vaak solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna achterhaal jij de meest toegepaste stappen om jullie woning in Uitwijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Uitwijk kan erg voordelig (vanaf € 900 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €270 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen zijn ongeveer €1975 en de besparing loopt op tot €215, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als folie, dekens, icynene, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Uitwijk kost gemiddeld €5850. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €980. Het voordeel loopt al gauw op tot €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €11900. Je profiteert van ong. €920 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we nog enkele mogelijke vormen. Hierna praten we over de meest populaire werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Uitwijk (juni 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een energiezuinige toekomst? Woning Uitwijk isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2000 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1150 per jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de kosten (bij benadering) in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Uitwijk. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3800)
€625
(€6100)
€1030
(€9500)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€255
(€2300)
€325
(€2900)
Spouwmuur€185
(€1625)
€550
(€2000)
€940
(€3150)
HR++ glas€250
(€2875)
€315
(€3750)
€435
(€4850)
isolatie uitwijk 4288

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

FAQ voor de isolatiespecialist in Uitwijk?

Waarom mijn woning in Uitwijk isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Essent en Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3050 en dat bespaart tot €250 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Hierdoor zie je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Hierna komen we met een samenvatting van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Gamma, Karwei, Formido, Hornbach, Hubo. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Woudrichem

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 25% van de factuur mag je terug verwachten.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Uitwijk een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.woudrichem.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Woudrichem
Het is evident: je kunt fors besparen door te isoleren. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Uitwijk. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Uitwijk wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Uitwijk voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Uitwijk. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een prettig binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen