Isolatie Giessen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Giessen? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een isolatiemaatregel als isolatie van de gevel of tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op deze website check je bruikbare informatie over isolatie Giessen. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals tussenwanden isoleren en energie besparen tips. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-giessen-4283

 • Een fors lagere energierekening
 • Vocht absorberend vermogen
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Relatief snel te plaatsen
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode4283
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand tref jij de meest interessante acties om een woning in Giessen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Giessen is goedkoop beginnend bij € 940 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €255 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten fluctueren rond de €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €220 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Giessen kost doorgaans €5550. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1010. Je energiekosten dalen flink, tot wel €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €13300. Dit levert op om en nabij €970 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Verder zien we allerlei aantrekkelijke werkzaamheden. Hieronder bediscussiëren we de meest populaire oplossingen.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Giessen (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en uiteraard een groenere wereld? Woning Giessen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2350 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1425 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de verwachte kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Giessen. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per type tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4300)
€775
(€7150)
€1130
(€8700)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€260
(€2300)
€350
(€2850)
Spouwmuur€385
(€1000)
€500
(€2525)
€810
(€3450)
HR++ glas€240
(€2225)
€320
(€3925)
€450
(€5400)
isolatie giessen 4283

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

FAQ voor de isolatiespecialist in Giessen?

Waarom mijn woning in Giessen isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een gezond binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3650, waarbij u een besparing realiseert van €230 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. In de box hieronder tref je praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Praxis, Formido, Hubo, Gamma, Hornbach. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Woudrichem

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij een kwart van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Giessen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.woudrichem.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Woudrichem
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, dak of gevelisolatie. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Giessen. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Op basis van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Giessen wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Giessen voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Giessen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een fijn en comfortabel binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen