Isolatie Leur

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Leur? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels relatief eenvoudige maatregelen als de zolder isoleren en tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hierna vind je bruikbare informatie over isolatie Leur. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over kieren dichten en Pur Isolatieplaten. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-leur-6615

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Einde van vochtproblemen
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Kan snel aangebracht worden
 • Beter energielabel

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6615
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna zie je de meest interessante stappen om een woning in Leur te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Leur is financieel toegankelijk (rond de € 920 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €215 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en je verbruikt minder energie. De tarieven liggen rond €1600 en de besparing op de energienota loopt op tot €255 per jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Leur kost plusminus €5400. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1120. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Dit levert op ong. €830 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we diverse alternatieve opties. In de volgende paragraaf beoordelen we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Leur (april 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Leur isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2475 m3. Dat komt neer op €1350 per jaar. Hierna bekijk je de kosten (bij benadering) wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Leur. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4250)
€855
(€5950)
€1030
(€9000)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€275
(€2300)
€335
(€3600)
Spouwmuur€270
(€1525)
€670
(€2725)
€915
(€3450)
HR++ glas€190
(€2625)
€280
(€3875)
€380
(€5350)
isolatie leur 6615

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Meer weten over de isolatiespecialist in Leur?

Waarom mijn woning in Leur isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een maatschappij als Eneco of Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3375 en dat levert gemiddeld op €240 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Daardoor achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke acties zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl check je praktische info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Praxis, Formido, Multimate, Hornbach, Gamma, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Wijchen

Mede door (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 25 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Leur een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.wijchen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Wijchen
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Leur. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Middels de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Leur wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Leur voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Leur. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen leiden tot een lekker warm huis en veel minder stookkosten. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen