Isolatie Batenburg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Batenburg? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij haalbare maatregelen als buitenmuren isoleren of buisisolatie kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal tref je diverse informatie over isolatie Batenburg. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals de zolder isoleren en thermische bruggen. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-batenburg-6634

 • Besparen op energienota
 • Minder tocht in huis
 • Een duurzame oplossing
 • Rust en comfort in huis
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6634
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Verderop bekijk je de interessantste stappen om jouw woning in Batenburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Batenburg is interessant (vanaf ongeveer € 820 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn ongeveer €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €285 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Batenburg kost om en nabij de €5850. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1160. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. Het rendement is plusminus €910 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we meerdere aantrekkelijke oplossingen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Batenburg (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en natuurlijk een groenere wereld? Woning Batenburg isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2550 m3. De besparing komt neer op €900 op jaarbasis. Op deze website berekenen we de uiteindelijke kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Batenburg. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3550)
€715
(€6800)
€1130
(€8450)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€215
(€2450)
€300
(€2750)
Spouwmuur€320
(€1075)
€750
(€2700)
€875
(€3150)
HR++ glas€240
(€2875)
€270
(€4125)
€440
(€5075)
isolatie batenburg 6634

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Batenburg?

Waarom mijn woning in Batenburg isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Essent en Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3275 en dat levert gemiddeld op €240 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Dan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige acties als isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze website ontdek je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Gamma, Karwei, Multimate, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: is erg brandbaar

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Wijchen

Door subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet een kwart van de onkosten kan je terugvragen.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Batenburg extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.wijchen.nl voor de status in april 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Wijchen
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Batenburg. Andere opties zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Batenburg wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Batenburg voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Batenburg. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen hebben als resultaat een prettig wooncomfort en structureel lagere energielasten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen