Isolatie Balgoij

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Balgoij? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals spouwmuurisolatie of radiatorfolie plaatsen kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Hierna tref je diverse informatie over isolatie Balgoij. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als tochtbanden en cellulose isolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-balgoij-6613

 • Besparen op energiekosten
 • Vocht absorberend vermogen
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Buitengeluid absorberen
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6613
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna ontdek jij de populairste toepassingen om een woning in Balgoij te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Balgoij is aantrekkelijk (om en nabij de € 950 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €250 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten variëren rond €1675 en de besparing op de energienota loopt op tot €210 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, chips, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Balgoij kost +/- €4900. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1090. De besparing loopt op tot €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11100. Dit levert op plusminus €940 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we nog een aantal interessante opties. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Balgoij (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en natuurlijk een milieuvriendelijke wereld? Woning Balgoij isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2625 m3. De besparing komt neer op €975 per jaar. Op deze website tref je de uiteindelijke kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Balgoij. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3350)
€885
(€6850)
€1070
(€9550)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€235
(€1750)
€300
(€3150)
Spouwmuur€240
(€1250)
€430
(€2750)
€935
(€3050)
HR++ glas€230
(€2925)
€280
(€3150)
€385
(€4875)
isolatie balgoij 6613

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Balgoij?

Waarom mijn woning in Balgoij isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Essent of Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een prettige leefomgeving en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3825, waarbij u een besparing realiseert van €200 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide acties zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hierna tref je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Multimate, Hubo, Formido, Gamma, Karwei, Praxis. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: een dure oplossing

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Wijchen

Door de ondersteuning van een subsidie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 25% van de onkosten krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Balgoij een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.wijchen.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Wijchen
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Balgoij. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Balgoij wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Balgoij voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Balgoij. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een gezond leefklimaat en structureel lagere energielasten. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen