Isolatie Hernen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hernen? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. haalbare maatregelen zoals de binnengevel isoleren en deuren isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Op deze pagina vind je belangrijke informatie over isolatie Hernen. We gaan aan de slag met items als de spouwmuur isoleren en purschuim. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-hernen-6616

 • Aantrekkelijk rendement
 • Meer controle in de woning
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Brandbeschermend
 • Erkende uitvoerders

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6616
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website achterhaal jij de meest toegepaste werkzaamheden om jullie woning in Hernen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hernen is betaalbaar (ongeveer € 980 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €205 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn gemiddeld €1900 en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Hernen kost je zo’n €5250. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. De besparing loopt op tot €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Daarmee bespaar je circa €750 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we verscheidene mogelijke uitvoeringen. Hierna benoemen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Hernen (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of een energiebewuste samenleving? Woning Hernen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2300 m3. De besparing komt neer op €1025 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl komen we met de totale kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Hernen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per maatregel tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3350)
€885
(€7200)
€1050
(€9450)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€195
(€1950)
€400
(€2750)
Spouwmuur€265
(€1300)
€580
(€1950)
€890
(€3650)
HR++ glas€200
(€1975)
€305
(€4200)
€440
(€4675)
isolatie hernen 6616

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Vragen voor een isolatiespecialist in Hernen?

Waarom mijn woning in Hernen isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Engie en Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3650, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €220 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Zo ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende activiteiten als isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl check je meer info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Formido, Multimate, Karwei, Gamma, Hornbach. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Wijchen

Met behulp van een subsidie wordt het investeren in je huis nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 20% van de onkosten krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Hernen een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.wijchen.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Wijchen
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen dankzij woningisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Hernen. Andere opties zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Via de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Hernen wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Hernen voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Hernen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een gezond leefklimaat en veel lagere gaskosten. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen