Isolatie Bergharen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Bergharen? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een paar maatregelen zoals spouwmuren isoleren en tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties met een prima rendement. Hierna check je uiteenlopende informatie over isolatie Bergharen. Bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van de buitengevel en K-waarde. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-bergharen-6617

 • Flinke besparing
 • Een gezond klimaat in huis
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Ook akoestische isolatie
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6617
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna achterhaal je de aantrekkelijkste werkzaamheden om jullie woning in Bergharen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bergharen is goedkoop (vanaf ongeveer € 950 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €190 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn zo’n €1675 en je profiteert van een besparing tot wel €230 per jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, steenwol, icynene, glaswol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Bergharen kost zo’n €5000. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1120. Het rendement is al snel €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13100. Daarmee bespaar je grofweg €970, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we meerdere interessante vormen. In onderstaande tekst beoordelen we de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Bergharen (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiebewuste wereld? Woning Bergharen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2050 m3. Dat komt neer op €950 per jaar. Hierna berekenen we de uiteindelijke kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Bergharen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3450)
€885
(€5300)
€1190
(€8300)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€200
(€2400)
€350
(€3300)
Spouwmuur€280
(€800)
€510
(€2475)
€890
(€3650)
HR++ glas€215
(€2425)
€340
(€3925)
€450
(€5050)
isolatie bergharen 6617

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

FAQ voor de isolatiespecialist in Bergharen?

Waarom mijn woning in Bergharen isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een maatschappij als Budget Energie en Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3625, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €340 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ontdekt u wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitgebreide klussen als isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze website lees je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Gamma, Karwei, Praxis, Multimate, Hubo, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Wijchen

Via subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa een kwart van de onkosten kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Bergharen een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.wijchen.nl voor de status in juli 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Wijchen
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten door het isoleren van je woning. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Bergharen. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Dankzij de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Bergharen wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Bergharen voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Bergharen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden jou een prettig wooncomfort en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid van de bewoners. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen