Isolatie Niftrik

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Niftrik? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de bodem en radiatorfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hierna ontdek je nuttige informatie over isolatie Niftrik. Dit gaan om bijvoorbeeld items als isolatie van de spouw en XPS Isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-niftrik-6606

 • Lagere energiekosten
 • Meer warmte en minder vocht
 • Goed bezig voor het milieu
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6606
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn correct geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website vind jij de meest populaire acties om jouw woning in Niftrik te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Niftrik is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 790 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 op jaarbasis (tarieven maart 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten bedragen zo’n €1750 en het rendement ligt op zo’n €185, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, chips, isolatiechape, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Niftrik kost om en nabij de €5000. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1040. De besparing loopt op tot €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11300. Daarmee bespaar je plusminus €820 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Overigens bestaan er verscheidene interessante werkzaamheden. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Niftrik (maart 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en een groenere gemeenschap? Woning Niftrik isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2775 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1475 per 12 maanden. Onderstaand check je de verwachte kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Niftrik. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4100)
€805
(€5850)
€1220
(€8750)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€175
(€2150)
€395
(€3300)
Spouwmuur€375
(€850)
€430
(€2175)
€900
(€3275)
HR++ glas€195
(€2175)
€290
(€3825)
€350
(€5150)
isolatie niftrik 6606

Professionele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Vragen voor een isolatiespecialist in Niftrik?

Waarom mijn woning in Niftrik isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energiebedrijf als Delta en Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3450, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €300 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote klussen als isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze pagina bekijk je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Karwei, Hubo, Praxis, Hornbach, Multimate, Formido. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Wijchen

Door te profiteren van subsidies wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 25% van de onkosten mag je terugvorderen.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Niftrik een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.wijchen.nl voor opties in maart 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Wijchen
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Niftrik. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Niftrik wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Niftrik voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Niftrik. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een optimaal binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen