Isolatie Twello

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Twello? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering of naden en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je waardevolle informatie over isolatie Twello. We gaan aan de slag met zaken als kieren dichten en minerale wol. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-twello-7391

 • Lagere stookkosten
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Brandbeschermend
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7391
Netnummer0571 (+31571)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand achterhaal je de meest toegepaste acties om jullie woning in Twello te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Twello is interessant (vanaf zo’n € 940 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €285 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn zo’n €1725 en het resultaat is zo’n €195 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, chips, isolatiechape, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Twello kost ongeveer €4450. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €950. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €13300. Het voordeel is zo’n €780 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Daarnaast onderscheiden we nog meer mogelijke werkzaamheden. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest populaire opties.

 • Garage isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Twello (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en een bewuste samenleving? Woning Twello isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2300 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder bekijk je de totale kosten in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Twello. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3450)
€775
(€5450)
€1100
(€8650)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€250
(€1950)
€375
(€3200)
Spouwmuur€310
(€1725)
€480
(€2125)
€845
(€3600)
HR++ glas€190
(€2850)
€330
(€3025)
€360
(€5150)
isolatie twello 7391

Professionele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Twello?

Waarom mijn woning in Twello isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3400 en besparen tot €315 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Hierdoor achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige activiteiten als isolatie van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Onderstaand bekijk je meer info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Multimate, Praxis, Hubo, Karwei, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Voorst

Door te profiteren van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer 20 procent van de onkosten kan je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Twello een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.voorst.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Voorst
Het is evident: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Twello. Bekijk ook eens de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? D.m.v. tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Twello wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Twello voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Twello. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een prettig binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen