Isolatie Terwolde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Terwolde? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bodemisolatie of tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal lees je handige informatie over isolatie Terwolde. We gaan aan de slag met items als dakisolatie en energie besparen tips. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-terwolde-7396

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Vermindering Milieu-impact
 • Brandbeschermend
 • Toekomstbestendig

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7396
Netnummer0571 (+31571)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de populairste werkzaamheden om jouw woning in Terwolde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Terwolde is betaalbaar (vanaf ongeveer € 760 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 per jaar (prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven variëren rond €1725 en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 per jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Terwolde kost gemiddeld €5000. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1150. De potentiële besparing ligt op €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13000. Je profiteert van circa €860 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder kennen we diverse vaak toegepaste opties. In het gedeelte hierna vermelden we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Terwolde (maart 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en een duurzame toekomst? Woning Terwolde isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2125 m3. De besparing komt neer op €1450 per jaar. Hierna calculeren we de hoogte van de investering wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Terwolde. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3800)
€655
(€6150)
€1190
(€9750)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€255
(€2500)
€375
(€3400)
Spouwmuur€325
(€1325)
€750
(€2400)
€915
(€3200)
HR++ glas€190
(€2600)
€325
(€3825)
€380
(€5075)
isolatie terwolde 7396

Actuele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Terwolde?

Waarom mijn woning in Terwolde isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij zoals Energiedirect en Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een aangenaam binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3525 en geeft een besparing van €270 per jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse klussen zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op deze pagina komen we met kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Karwei, Formido, Praxis, Multimate. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Voorst

Mede door een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 20% van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Overigens geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Terwolde een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.voorst.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Voorst
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Terwolde. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Op basis van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Terwolde wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn enkel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Terwolde voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Terwolde. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een gezond binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een prettig klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen