Isolatie Steenenkamer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Steenenkamer? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels enkele acties als gevelisolatie en isolerende kozijnen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand komen we met handige informatie over isolatie Steenenkamer. We bespreken thema’s als isolatie van buitenmuren en koudebruggen. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-steenenkamer-7439

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een gezond leefklimaat
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Relatief snel te plaatsen
 • Veel lokale specialisten

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7439
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna vind je de meest rendabele werkzaamheden om je woning in Steenenkamer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Steenenkamer is goed te betalen (ongeveer € 940 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €195 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn zo’n €1650 en het bespaart circa €255 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Steenenkamer kost plusminus €5200. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1200. De potentiële besparing ligt op €890 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11400. Dit levert op pakweg €800 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er nog een aantal rendabele alternatieven. In het gedeelte hierna praten we over de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Steenenkamer (juli 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of een bewuste maatschappij? Woning Steenenkamer isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2350 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 per 12 maanden. Hieronder check je de totale kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Steenenkamer. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3700)
€755
(€6300)
€1030
(€8000)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€180
(€2400)
€380
(€3200)
Spouwmuur€390
(€1350)
€730
(€1900)
€790
(€3675)
HR++ glas€195
(€2650)
€280
(€4025)
€420
(€5025)
isolatie steenenkamer 7439

Professionele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Meer weten over de isolatiespecialist in Steenenkamer?

Waarom mijn woning in Steenenkamer isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij als Engie of Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een gezonde leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3450 en dat bespaart tot €315 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse klussen zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op deze website vind je praktische info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Hubo, Karwei, Multimate, Hornbach, Praxis, Formido. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Voorst

Door te profiteren van een subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 25% van de tarieven kan je terugvorderen.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Steenenkamer een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.voorst.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Voorst
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Steenenkamer. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Steenenkamer wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Steenenkamer voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Steenenkamer. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen bieden jou een lekker warm huis en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettig klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen