Isolatie Nijbroek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Nijbroek? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via enkele acties zoals spouwmuren isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand ontdek je bruikbare informatie over isolatie Nijbroek. Je leest uitvoerig over vraagstukken over bodemisolatie en R-waarde. Direct aan de slag? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-nijbroek-7397

 • Lagere energierekening
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Een duurzame oplossing
 • Minder last van ongedierte
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7397
Netnummer0571 (+31571)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand zie je de meest rendabele toepassingen om een woning in Nijbroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Nijbroek is interessant (vanaf ongeveer € 850 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €290 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De kosten liggen rond €1875 en de besparing op de energienota loopt op tot €285 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, icynene, folie, dekens. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Nijbroek kost ongeveer €5250. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €960. De potentiële besparing ligt op €840 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11800. Het voordeel is ongeveer €920 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder bestaan er nog meer alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de interessantste vormen.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Nijbroek (april 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota of een bewuste toekomst? Woning Nijbroek isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2100 m3. Dat is dus al gauw €1200 per 12 maanden. Hieronder ontdek je de uiteindelijke kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Nijbroek. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3100)
€825
(€5100)
€970
(€8100)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€180
(€1700)
€320
(€3550)
Spouwmuur€310
(€1050)
€550
(€2075)
€810
(€3125)
HR++ glas€205
(€1975)
€340
(€3425)
€415
(€4700)
isolatie nijbroek 7397

Plaatsen in de buurt:

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Nijbroek?

Waarom mijn woning in Nijbroek isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Budget Energie en Nuon, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3850, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €240 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op die manier ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Hieronder bekijk je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Multimate, Formido, Praxis, Hubo, Karwei, Gamma. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Voorst

Via subsidies wordt het investeren in je huis nog interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 20 procent van de tarieven mag je terugvragen.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Nijbroek een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.voorst.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Voorst
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Nijbroek. Bekijk ook eens GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? D.m.v. ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Nijbroek wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Nijbroek voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Nijbroek. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen hebben als resultaat een comfortabel wooncomfort en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een prettig binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen