Isolatie Teuge

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Teuge? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel als bijv. triple glas of kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Hierna lees je waardevolle informatie over isolatie Teuge. Bijvoorbeeld zaken als gevelisolatie en spouwanker. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-teuge-7395

 • Minder energielasten
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Kan snel aangebracht worden
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7395
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf ontdek jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om een woning in Teuge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en het biedt een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Teuge is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 860 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De tarieven bedragen zo’n €1775 en het resultaat is zo’n €190 per jaar. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Teuge kost om en nabij de €5700. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1030. Het rendement is al snel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11500. De winst is plusminus €950, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zijn er verscheidene vaak toegepaste uitvoeringen. Hierna bediscussiëren we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Teuge (mei 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Teuge isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2875 m3. Dat komt neer op €1450 p/jaar. Hieronder tref je de gemiddelde kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Teuge. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per type tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3950)
€885
(€5450)
€1110
(€8850)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€195
(€1550)
€395
(€2850)
Spouwmuur€395
(€950)
€730
(€2800)
€840
(€3625)
HR++ glas€190
(€1875)
€320
(€3800)
€405
(€5175)
isolatie teuge 7395

Actuele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Meer weten over de isolatiespecialist in Teuge?

Waarom mijn woning in Teuge isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energiebedrijf als Greenchoice of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3950, waarbij u een besparing realiseert van €270 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op die manier ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grote klussen als isoleren van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hieronder vind je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Praxis, Formido, Multimate, Karwei. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Voorst

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 20 procent van de onkosten krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Teuge een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.voorst.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Voorst
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Teuge. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Door middel van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Teuge wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Teuge voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Teuge. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen leiden tot een optimaal klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen