Isolatie Wilp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Wilp? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de spouw isoleren en radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand lees je handige informatie over isolatie Wilp. We staan stil bij vraagstukken over isolatie van de spouwmuur en PIR isolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-wilp-7384

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Kies voor duurzame warmte
 • Dempt het geluid
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7384
Netnummer0571 (+31571)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna vind je de interessantste acties om je woning in Wilp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Wilp is betaalbaar (ongeveer € 780 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €275 op jaarbasis (prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten bedragen zo’n €1825 en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 per jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Wilp kost +/- €5700. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1150. De potentiële besparing ligt op €880 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13200. Je profiteert van plusminus €890 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens noemen we nog een aantal alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hierna praten we over de populairste opties.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Wilp (maart 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en tegelijk een energiebewuste wereld? Woning Wilp isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2250 m3. Dat komt neer op €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina tref je de totale prijs op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Wilp. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3050)
€855
(€4650)
€1080
(€8700)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€275
(€2300)
€400
(€3500)
Spouwmuur€250
(€850)
€520
(€2400)
€935
(€3300)
HR++ glas€220
(€1950)
€320
(€3250)
€420
(€5250)
isolatie wilp 7384

Gangbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Wilp?

Waarom mijn woning in Wilp isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Greenchoice en Oxxio, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel leefklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3750, waarbij u een besparing realiseert van €210 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide maatregelen als isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Onderstaand check je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Multimate, Gamma, Praxis, Hubo, Karwei, Hornbach. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Voorst

Met behulp van (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 20 procent van de offerte mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Wilp een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.voorst.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Voorst
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Wilp. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Wilp wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld enkel glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Wilp voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Wilp. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een comfortabel wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangename leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen