Isolatie De Waal

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in De Waal? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld het dak isoleren of buisisolatie kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl lees je waardevolle informatie over isolatie De Waal. Je komt meer te weten over items als tochtbanden en cellulose isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-de-waal-1793

 • Lagere energierekening
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Kies voor duurzame warmte
 • Minder ongedierte
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1793
Netnummer0222 (+31222)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl zie je de meest populaire manieren om een woning in De Waal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in De Waal kan zeer goedkoop (rond de € 810 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €200 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn ongeveer €1825 en je profiteert van een besparing tot wel €195 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in De Waal kost ongeveer €5500. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1220. Het rendement is al snel €890 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €11300. Daarmee bespaar je om en nabij €830 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder bestaan er verschillende interessante vormen. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest populaire vormen.

 • Isolatie garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in De Waal (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en tegelijk een milieuvriendelijke toekomst? Woning De Waal isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2750 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1175 (jaarlijks). Hieronder calculeren we de totale kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in De Waal. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4150)
€615
(€5550)
€1080
(€8500)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€175
(€2150)
€315
(€3300)
Spouwmuur€270
(€1375)
€430
(€2575)
€800
(€3475)
HR++ glas€200
(€2975)
€275
(€3275)
€395
(€5325)
isolatie de-waal 1793

Professionele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Vragen voor een isolatiespecialist in De Waal?

Waarom mijn woning in De Waal isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Budget Energie of Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangename leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3575, dat betekent een winst van 245 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige activiteiten zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Hierna check je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Multimate, Karwei, Praxis, Formido, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Texel

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 15% van de kosten kan je terugvorderen.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in De Waal een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.texel.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Texel
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in De Waal. Bekijk ook eens de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met behulp van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan De Waal wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in De Waal voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in De Waal. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen hebben als resultaat een optimale leefomgeving en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen