Isolatie Den Hoorn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Den Hoorn? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een investering zoals bijvoorbeeld muren isoleren en radiatorfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Den Hoorn. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolatie van buitenmuren en energie besparen tips. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-den-hoorn-1797

 • Veel minder betalen voor energie
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Houdt geluid tegen
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1797
Netnummer0222 (+31222)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl bekijk jij de populairste methodes om je woning in Den Hoorn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Den Hoorn kan zeer goedkoop (al vanaf € 810 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €210 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De tarieven variëren rond €1850 en de winst ligt rond de €275 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Den Hoorn kost plusminus €5350. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11500. De winst is plusminus €850 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we verschillende alternatieve opties. Hierna beoordelen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Den Hoorn (juli 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en tegelijk een energiezuinige toekomst? Woning Den Hoorn isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2650 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1400 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal kijken we naar de totale prijs wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Den Hoorn. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3300)
€655
(€7000)
€1100
(€8500)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€255
(€2500)
€390
(€2750)
Spouwmuur€300
(€1400)
€750
(€2400)
€825
(€3375)
HR++ glas€235
(€1850)
€275
(€3625)
€375
(€4425)
isolatie den-hoorn 1797

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Den Hoorn?

Waarom mijn woning in Den Hoorn isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3100, dat betekent een winst van 315 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide projecten zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Hierna check je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Formido, Hubo, Karwei, Hornbach, Multimate, Gamma. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Texel

Met hulp van een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 25 procent van de factuur mag je terugvragen.
 • De eis is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Den Hoorn een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.texel.nl voor de status in juli 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Texel
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Den Hoorn. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Den Hoorn wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Den Hoorn voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Den Hoorn. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties leiden tot een fijn en comfortabel binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen