Isolatie De Koog

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in De Koog? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren of radiatorfolie plaatsen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hieronder komen we met belangrijke informatie over isolatie De Koog. We zoomen in op thema’s als isolatie van platte dak en subsidie Isolatie juni 2024. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-de-koog-1796

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1796
Netnummer0222 (+31222)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje lees jij de meest toegepaste acties om je woning in De Koog te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in De Koog is goedkoop (al vanaf € 980 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven fluctueren rond de €1775 en de potentiële besparing ligt op €215 p/jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, icynene, folie, steenwol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in De Koog kost gemiddeld €5800. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. De besparing loopt op tot €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12000. Het rendement is ongeveer €770 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er allerlei mogelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in De Koog (juni 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of een CO-2 reducerende samenleving? Woning De Koog isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2350 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1450 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna tref je de verwachte kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in De Koog. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3600)
€685
(€6700)
€1100
(€9650)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€215
(€1700)
€375
(€3350)
Spouwmuur€310
(€1600)
€450
(€2450)
€825
(€3350)
HR++ glas€230
(€2275)
€305
(€3750)
€425
(€4825)
isolatie de-koog 1796

Interessante Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Meer weten over de isolatiespecialist in De Koog?

Waarom mijn woning in De Koog isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Essent of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3300, dat betekent een winst van 230 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige activiteiten als isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Praxis, Gamma, Karwei, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Texel

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus 20% van de factuur mag je terugvorderen.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in De Koog extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.texel.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Texel
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Echter, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in De Koog. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Middels de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan De Koog wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in De Koog voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in De Koog. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een aangenaam klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen