Isolatie Den Burg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Den Burg? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld je dak isoleren en tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hieronder lees je diverse informatie over isolatie Den Burg. Bijvoorbeeld vraagstukken over vloerisolatie en subsidie Isolatie juli 2024. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-den-burg-1791

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Meer controle in de woning
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Minder geluidsoverlast
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1791
Netnummer0222 (+31222)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Op deze website ontdek je de interessantste toepassingen om jouw woning in Den Burg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Den Burg kan erg voordelig (om en nabij de € 720 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €215 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en flink lagere energiekosten. De kosten variëren rond €1775 en het rendement ligt op zo’n €265 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Den Burg kost +/- €5350. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €970. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12300. Je profiteert van grofweg €870 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

0noemen we nog een aantal alternatieve mogelijkheden. In het volgende overzicht benoemen we de interessantste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Den Burg (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke samenleving? Woning Den Burg isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2000 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1000 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder berekenen we de gemiddelde kosten in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Den Burg. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met 6 procent rente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3150)
€855
(€6350)
€990
(€8050)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€280
(€2550)
€345
(€2850)
Spouwmuur€360
(€1675)
€540
(€2225)
€780
(€3025)
HR++ glas€240
(€2275)
€320
(€3325)
€390
(€4575)
isolatie den-burg 1791

Professionele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

FAQ voor de isolatiespecialist in Den Burg?

Waarom mijn woning in Den Burg isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Greenchoice en Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Mede biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3750 en geeft een besparing van €350 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Zo achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande investeringen als gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze pagina vind je meer info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Karwei, Gamma, Hubo, Formido, Praxis, Multimate. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Texel

Mede door (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 15% van de tarieven kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Den Burg een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.texel.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Texel
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Den Burg. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Via de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Den Burg wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn enkel glas, verouderde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Den Burg voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Den Burg. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een fijn en comfortabel binnenklimaat en bespaart veel energie. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen