Isolatie Oudeschild

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Oudeschild? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en radiatorfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over isolatie Oudeschild. We gaan aan de slag met onderwerpen als isolatie van platte dak en energie besparen tips. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-oudeschild-1792

 • Besparen op energienota
 • Minder problemen met vocht
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Beperking geluiden van buiten
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1792
Netnummer0222 (+31222)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop achterhaal je de meest toegepaste toepassingen om je woning in Oudeschild te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Oudeschild is goed te betalen (rond de € 830 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €290 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten variëren rond €1975 en de winst ligt rond de €220 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, dekens, steenwol, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Oudeschild kost om en nabij de €5150. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1110. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11700. Daarmee bespaar je ong. €990 per jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we nog meer mogelijke oplossingen. In onderstaande tekst beschrijven we de interessantste opties.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Oudeschild (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een energiebewuste toekomst? Woning Oudeschild isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2000 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1100 (jaarlijks). Hieronder kijken we naar de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Oudeschild. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3150)
€805
(€5450)
€930
(€8500)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€200
(€2450)
€355
(€3100)
Spouwmuur€235
(€1025)
€540
(€2675)
€885
(€3075)
HR++ glas€210
(€2050)
€265
(€3350)
€440
(€5275)
isolatie oudeschild 1792

Professionele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Oudeschild?

Waarom mijn woning in Oudeschild isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij zoals Essent of Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een prettig wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3575, dat betekent een winst van 275 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. In de box hieronder komen we met kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Formido, Gamma, Hubo, Hornbach, Karwei. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Texel

Door opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pak ‘m beet 25% van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Oudeschild een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.texel.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Texel
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Oudeschild. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Oudeschild wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, gammele muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Oudeschild voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Oudeschild. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen leiden tot een lekker warm huis en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettige leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen