Isolatie De Cocksdorp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in De Cocksdorp? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een paar maatregelen als bijv. de schuur isoleren en tochtstrips of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder check je diverse informatie over isolatie De Cocksdorp. Je leest uitvoerig over thema’s als isolerende deuren en spuitisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-de-cocksdorp-1795

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een gezond binnenklimaat
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Ook geluidswerend
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1795
Netnummer0222 (+31222)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op deze website check jij de interessantste stappen om een woning in De Cocksdorp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in De Cocksdorp is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 770 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen liggen rond €1800 en de potentiële besparing ligt op €220 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, icynene, dekens, folie. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in De Cocksdorp kost zo’n €5050. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1240. De potentiële besparing ligt op €850 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11800. Het rendement is pakweg €940 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Daarnaast kennen we verscheidene aantrekkelijke opties. Hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in De Cocksdorp (juli 2024)?

Wil jij lagere energielasten en natuurlijk een energiezuinige maatschappij? Woning De Cocksdorp isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2900 m3. Dat is dus al gauw €1275 per jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de verwachte kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in De Cocksdorp. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3050)
€725
(€7200)
€1150
(€8650)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€295
(€2500)
€365
(€2800)
Spouwmuur€195
(€1500)
€680
(€2200)
€790
(€3650)
HR++ glas€235
(€2575)
€285
(€4050)
€440
(€5175)
isolatie de-cocksdorp 1795

Interessante Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Meer weten over de isolatiespecialist in De Cocksdorp?

Waarom mijn woning in De Cocksdorp isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een optimaal binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3475, dat betekent een winst van 210 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide werkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hieronder check je een samenvatting van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Karwei, Multimate, Hubo, Praxis, Hornbach. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Texel

Dankzij opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 15% van de onkosten kan je terugvragen.
 • Het is een must dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in De Cocksdorp een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.texel.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Texel
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met gevel-, dak of vloerisolatie. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in De Cocksdorp. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Geholpen door het advies hieronder kom je met een isolatieplan De Cocksdorp wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Via een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in De Cocksdorp voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in De Cocksdorp. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een aangenaam klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen