Isolatie Vondelingenplaat

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Vondelingenplaat? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een aantal stappen zoals gevelisolatie of radiatorisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Vondelingenplaat. Je leest uitvoerig over onderwerpen als bodemisolatie en purschuim. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-vondelingenplaat-3196

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een aangename leefomgeving
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Weinig geluid in de woning
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3196
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M3840 M3
Stroomverbruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energierekening€108,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand check je de meest populaire methodes om je woning in Vondelingenplaat te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Vondelingenplaat is interessant (al vanaf € 800 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €185 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De kosten liggen rond €1600 en de besparing loopt op tot €265 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, EPS parels, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Vondelingenplaat kost je zo’n €5550. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1010. Het rendement is al snel €710 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €11600. Dit levert op ongeveer €810 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we diverse interessante mogelijkheden. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Vondelingenplaat (juni 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of bijdragen aan een groenere samenleving? Woning Vondelingenplaat isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2650 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1425 per jaar. Op deze pagina vind je de hoogte van de investering wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Vondelingenplaat. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per doel zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3500)
€825
(€4500)
€1030
(€8900)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€175
(€1900)
€330
(€3250)
Spouwmuur€180
(€925)
€490
(€2300)
€875
(€3125)
HR++ glas€235
(€2125)
€295
(€3100)
€360
(€4775)
isolatie vondelingenplaat 3196

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Vondelingenplaat?

Waarom mijn woning in Vondelingenplaat isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Energiedirect of Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Mede merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3350 en geeft een besparing van €280 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op deze pagina ontdek je een samenvatting van het actuele aanbod. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Karwei, Hornbach, Formido, Multimate, Praxis. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Rotterdam

Door te profiteren van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 20% van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Vondelingenplaat een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.rotterdam.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Rotterdam
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Vondelingenplaat. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Vondelingenplaat wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Vondelingenplaat voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Vondelingenplaat. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een comfortabel klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen