Isolatie Hoogvliet Rotterdam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Hoogvliet Rotterdam? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een paar maatregelen als tussenwanden isoleren of isolerende kozijnen en deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Hoogvliet Rotterdam. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals muren isoleren en spouwanker. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-hoogvliet-rotterdam-3191

 • Besparen op energiekosten
 • Een prettig klimaat in huis
 • Een duurzame oplossing
 • Interessante energiebespaarlening
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3191
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M3840 M3
Stroomverbruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energierekening€108,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website bekijk jij de meest toegepaste onderdelen om een woning in Hoogvliet Rotterdam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hoogvliet Rotterdam is goed te betalen beginnend bij € 790 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €270 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn gemiddeld €1775 en je bespaart al snel €275 per jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Hoogvliet Rotterdam kost om en nabij de €4850. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1210. Het rendement is al snel €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €13300. Daarmee bespaar je om en nabij €860 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we verschillende populaire opties. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest populaire oplossingen.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hoogvliet Rotterdam (juni 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en ook een duurzame toekomst? Woning Hoogvliet Rotterdam isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2700 m3. Dat komt neer op €1150 (jaarlijks). Hierna tref je de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Hoogvliet Rotterdam. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per soort tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3200)
€815
(€5500)
€960
(€8850)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€185
(€2650)
€385
(€3550)
Spouwmuur€245
(€950)
€500
(€2725)
€780
(€3275)
HR++ glas€200
(€2300)
€265
(€3875)
€350
(€4500)
isolatie hoogvliet-rotterdam 3191

Erkende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Hoogvliet Rotterdam?

Waarom mijn woning in Hoogvliet Rotterdam isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieaanbieder als Greenchoice of Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3600 en dat bespaart tot €350 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande werkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op deze pagina vind je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Multimate, Formido, Hubo, Karwei, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Rotterdam

Door gebruik te maken van subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Ongeveer 15 procent van de tarieven kan je terugvragen.
 • Het is een must dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Hoogvliet Rotterdam een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.rotterdam.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Rotterdam
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Hoogvliet Rotterdam. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Middels de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Hoogvliet Rotterdam wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Hoogvliet Rotterdam voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Hoogvliet Rotterdam. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen leiden tot een aangename leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen