Isolatie Pernis Rotterdam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Pernis Rotterdam? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Middels een isolatiemaatregel zoals buitenmuren isoleren en radiatorfolie aanbrengen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl lees je waardevolle informatie over isolatie Pernis Rotterdam. We zoomen in op items als isolatie van platte dak en houten vloer isoleren. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-pernis-rotterdam-3195

 • Minder energielasten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Minder ongedierte
 • Erkende uitvoerders

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3195
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M3840 M3
Stroomverbruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energierekening€108,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje check je de meest interessante onderdelen om jouw woning in Pernis Rotterdam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Pernis Rotterdam is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 810 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €195 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen zijn ongeveer €1775 en je bespaart al snel €195 p/jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Pernis Rotterdam kost om en nabij de €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1090. Het voordeel loopt al gauw op tot €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12000. Je profiteert van ong. €800 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zijn er nog meer interessante alternatieven. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Pernis Rotterdam (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en natuurlijk een milieuvriendelijke wereld? Woning Pernis Rotterdam isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2900 m3. Dat is dus al gauw €1250 per 12 maanden. Op deze website berekenen we de totale kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Pernis Rotterdam. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3900)
€625
(€6100)
€1250
(€8100)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€280
(€2600)
€315
(€3150)
Spouwmuur€190
(€1625)
€580
(€2450)
€900
(€3025)
HR++ glas€240
(€2100)
€290
(€3025)
€420
(€4700)
isolatie pernis-rotterdam 3195

Populaire Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Vragen voor een isolatiespecialist in Pernis Rotterdam?

Waarom mijn woning in Pernis Rotterdam isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieleverancier als Energiedirect of NLE, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Ook merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3425, waarbij u een besparing realiseert van €250 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande projecten zoals gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze website ontdek je kort & bondige info over het actuele aanbod. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Hubo, Praxis, Gamma, Karwei. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Rotterdam

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 15% van de kosten kan je terugvorderen.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Pernis Rotterdam een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.rotterdam.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Rotterdam
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Pernis Rotterdam. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Pernis Rotterdam wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, gammele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Pernis Rotterdam voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Pernis Rotterdam. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een lekker warm huis en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen